Hvorfor aflæser ingen Storspove?

Ringmærkerforeningen har fået en forespørgsel fra Reijo i Finland:
Gad vide hvorfor ingen i Danmark aflæser Storspover med farve/nummerringe? Reijo har i perioden 2011-2023 ringmærket over 1000 Storspover i Finland med farve/nummerringe. Men det har kun afstedkommet EN AFLÆSNING fra Danmark. Og der er ikke fordi de finske Storspover trækker udenom Danmark. For sidste år stod Storspove udstyret med GPS-sender i Danmark i fire måneder, OG INGEN SÅ DEN!!!
Er det fordi der ikke foretages aflæsninger af farvemærkede fugle (af andet end gæs og svaner), eller er det fordi aflæsninger ikke bliver meldt ind på fuglering.dk? Nedenfor er tre fotos af mærkede Storspover, dels af juvenil i forbindelse med mærkning, dels af to fugle aflæst i felten. Bemærk, at den ene også er mærket med rød ring på modsatte tibia.

Kan der gøres noget for at rette op på det?
Det er vigtigt at støtte op om Storspoveprojektet eller tilsvarende projekter, og give tilbagemeldinger om aflæsning af mærkede fugle, da det siger noget om deres opholdssteder, alder, trækforløb mv., som kan være vigtig for den langsigtede beskyttelse af arten.

Der står stadig Storspover derude - så tjek dem en ekstra gang for, om der skulle være en farvemærket imellem!